zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Какво плаши най-много малките деца



Притеснявайте се, ако детето ви не изпитва страх, съветват психолози.

13 април 2007, здраве.bg

Страхът е първата и естествена емоция на човека и затова ако вашето малко дете често се плаши и прекалено много (според вас) се предпазва, не се притеснявайте – по този начин то реагира на събитията на околния свят. Повод за тревога трябва да бъде обратното, т.е. ако детето не показва страх и е твърде агресивно в подхода си към всичко около него - тогава имате повод да се обърнете към специалист - възможно е детето да има проблем с психическото си развитие.
Новородените бебета се плашат от силните звуци и рязко приближаващите се големи предмети. Затова главна задача на родителите е да създават уютна и дружелюбна атмосфера и да обградят детето с грижи и любов. Затова приемете мисълта, че всеки месец детето ви ще изпитва нови страхове, дори когато стане ученик, съветват психолози, цитирани от изданието Psychology Today.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    изследвания    деца    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.