Представяме ви най-често срещаните поводи за страх у жените по време на секс, пише ТЯ.bg.

1.А ако не му хареса тялото ми?
Този въпрос (който е чисто женски) никога не престава да ни вълнува. Ние знаем своите недостатъци - първи забелязваме появата на целулита и ранните бръчки. Изчислили сме си индекса за телесна маса и сме наясно колко далече сме от идеалните пропорции 90-60-90.

Но повечето мъже не обръщат внимание на малките недостатъци – те приемат жената като цяло. Ако това не ви успокоява, помислете как да поправите нещата. А мързеливите могат да се утешат с това, че и мъжете не са идеални.

2.Страхувам се да не забременея.
При съвременните методи на контрацепция, е наистина жалко, че много жени у нас изпитват подобни страхове и разчитат на шанса да им се размине. Това е доста остарял модел на поведение. Ако не сте сигурна какво средство за предпазване от нежелана бременност да изберете, посъветвайте се със специалист, който ще ви помогне да изберете оптималното за вас. За някои орални контрацептиви трябва да се направят предварителни изследвания. Ако се доверявате само на презервативите, но се страхувате че те могат да се скъсат, обезопасете се например със спермицидна смазка.

3.Не мога да изпитам оргазъм.
Във филмите често показват жени, разтърсвани от силни оргазми и сексуално блаженство, стига до тях да е любимият човек. И когато в реалността това не се случва с вас, вие започвате да се опасявате, че нещо не ви е наред.
Според лекарите, около 80% от жените не изпитват оргазъм от секса без допълнително стимулиране. Затова този страх е лесно преодолим – помолете партньора си да ви отдели повече внимание...

4.А ако изведнъж ме заболи?
Понякога сексът действително може да достави не удоволствие, а болезнени усещания. Причините за това могат да бъдат няколко: нервно напрежение, недостатъчно предварителни ласки и като следствие - липсата на естествен секрет.
В случай че не можете да се възбуждате достатъчно, използвайте лубрикант, който ще ви предпази от неприятните усещания в секса.
Ако болката продължава, потърсете съвет от лекар.

5.Аз просто се страхувам...
И това се случва. Вие може би все още не сте готови за секс. Абстрахирайте се от желанията на партньора си и си отговорете на въпроса: “Имам ли някакви съмнения?”.

Ако имате, по-добре почакайте докато те изчезнат или поговорете с партньора си. В противен случай вие рискувате да си навредите и да провокирате развитието на по-сериозни проблеми в сексуалната сфера.

ТЯ.bg